Μέλι θυμαρίσιο 950g

Μέλι θυμαρίσιο Κρήτης
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται μόνο σε επιχειρήσεις
12.00 χωρίς ΦΠΑ
( 13.56 με ΦΠΑ)
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  Σητεία, Λασιθίου

Περιοχές αποστολής

Αποστολή πανελλάδικά.

Το θυμαρίσιο μέλι Ετεόκρητο συλλέγεται στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας και συγκεκριμένα στις κοινότητες Μαρωνιάς και Αρχαίας Πραισού που ενώνονται μεταξύ τους με τον ποταμό Παντέλη. Από εκεί παλιότερα ενώνονταν οδικά τα δύο χωριά και η διαδρομή είναι πλούσια σε βλάστηση με μεγάλη ποικιλία ενδημικών φυτών.
Το μέλι Ετεόκρητο «αληθινό Κρητικό», από το ἐτεός, που σημαίνει «αληθινό» + κρητικό) πήρε το όνομα του από την περιοχή που συλλέγεται, αφού Ετεοκρήτες θεωρούνται οι αυτόχθονοι-γνήσιοι Κρητικοί. Από αυτήν την ονομασία τους, συμπεραίνεται ότι οι Ετεοκρήτες ήταν απόγονοι των Μινωϊτών, δηλαδή των πανάρχαιων κατοίκων της Κρήτης.
Μετά την εισβολή και κατάληψη της Κρήτης από τους Δωριείς (γύρω στο 1100 π.Χ.), οι Ετεοκρήτες θα εγκαταλείψουν την κεντρική περιοχή της μεγαλονήσου και θα καταφύγουν στο ανατολικό τμήμα (σημερινή επαρχία Σητείας) με κέντρο τους την Πραισό.
Οι Ετεοκρήτες θα συνεχίσουν να μιλούν την γλώσσα τους και να διατηρούν την ταυτότητά τους έως τα ύστερα κλασσικά χρόνια, όπως φανερώνουν τα επιγραφικά στοιχεία που γνωρίζουμε. Περίφημες είναι οι επιγραφές της Πραισού στην «ετεοκρητική» - προφανώς μινωϊκή – γλώσσα, η οποία δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμη. Η ετικέτα του μελιού μας είναι εμπνευσμένη από σύμβολα και γράμματα τέτοιων επιγραφών της αρχαίας Πραισσού

Δεν βρέθηκαν κριτικές

Άλλα Προϊόντα