- 13%

Μέλι Βελανιδιάς 1 κιλό

Το μέλι βελανιδιάς ανήκει στην κατηγορία μελιού που παράγεται από μελίτωμα, είναι δηλαδή μέλι μελιτώματος. Στο φλοιό της βελανιδιάς παρασιτούν έντομα τα...
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις
10.00 χωρίς ΦΠΑ
( 11.30 με ΦΠΑ) Κερδίζετε: 1.50  (13%)
Αρχική Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 11.50

Η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας είναι 5.

+
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  Καλαβρυτα, Αχαΐας

Περιοχές αποστολής

Πανελλαδικά (Δωρεάν εντός Αττικής)

Το μέλι βελανιδιάς ανήκει στην κατηγορία μελιού που παράγεται από μελίτωμα, είναι δηλαδή μέλι μελιτώματος. Στο φλοιό της βελανιδιάς παρασιτούν έντομα τα οποία εκκρίνουν μια κολλώδη ουσία, το μελίτωμα το οποίο συλλέγουν οι μέλισσες και από αυτό παράγουν το μέλι. Το μέλι δρυός μπορεί να το συναντήσουμε και με μία από τις παρακάτω ονομασίες “μαύρο μέλι”, “μέλι από δέντρο”, “μελούρα” και “βελανιδόμελο”.
Το δρυόμελο έχει ιδιαίτερα σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο με μεστή καραμελένια γεύση χαμηλής γλυκύτητας. Το άρωμά του είναι πλούσιο και μεταφέρει τον καταναλωτή στα ημιορεινά δάση της Πελοποννήσου από όπου συλλέχθηκε. Ως μέλι μελιτώματος ζαχαρώνει ιδιαίτερα αργά παραμένοντας παχύρρευστο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένας από τους λόγους που το μέλι βελανιδιάς χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης είναι η υψηλή διατροφική αξία που έχει. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος και νάτριο είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Επιπλέον έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένζυμα, πρωτεΐνες και βιταμίνες τα οποία βοηθούν στον μεταβολισμό και την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων.Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο εκτοξεύει την θρεπτική αξία του μελιού βελανιδιάς είναι η υψηλή περιεκτικότητα που έχει σε γυρεόκοκκους.
Έχουμε επιλέξει για τη συλλογή του μελιού μας το γνωστό δρυόδασος της Φόλοης στους πρόποδες του Ερυμάνθου.

Δεν βρέθηκαν κριτικές