ΝΩΠΟΣ ΠΟΛΥΑΝΘΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ 10g - Bee Naturalles

"Το δώρο της φύσης. Η φυσική πηγή ενέργειας που χαρίζει ευεξία & ενισχύει την άμυνα του οργανισμού στις ασθένειες."
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις
Βιολογικό προϊόν
30.97 χωρίς ΦΠΑ
( 35.00 με ΦΠΑ)

Η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας είναι 1.

Ποσοτικές εκπτώσεις:
Ποσότητα 10+
Τιμή 24.90
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  Νέα Αρτάκη, Ευβοίας

Περιοχές αποστολής

Δωρεάν μεταφορικά & αποστολή σε όλην τη Ελλάδα!

Πληροφορίες
Ο βασιλικός πολτός της Bee Naturalles αποτελεί προϊόν βιολογικής μελισσοκομίας με Ελληνική ποικίλη βοτανική προέλευση. Πρόκειται για ένα πολύτιμο, μικρό μυστικό της μέλισσας με σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Χρήση
Έως 1g (3 ειδικά κουταλάκια) ημερησίως, υπογλώσσια μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από τους σιελογόνους αδένες. Συνιστάται να καταναλώνεται τις πρωινές ώρες, με άδειο στομάχι.

Σε ειδικές περιπτώσεις ασθένειας συνιστάται η συμβουλή ιατρού.

Πιστοποιημένος Ελληνικός βασιλικός πολτός βιολογικής μελισσοκομίας.

Τα βιολογικά προϊόντα μέλισσας της Bee Naturalles έχουν διακριθεί για την ποιότητα & την εξαιρετική τους γεύση στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards & τιμηθεί με βραβεύσεις ως τα κορυφαία βιολογικά μέλια παγκοσμίως από τη Biolmiel, καθώς & σε ποικίλους διαγωνισμούς όπως στη Gourmet Exhibition Specialist Awards με 1ο χρυσό βραβείο, ως πρώτο επιλεγμένο μέλι από το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας & ως superior honey από τη LE MONDE.
-
Ο βασιλικός πολτός είναι μία λευκή παχύρευστη ουσία, με ιδιαίτερη οσμή και όξινη γεύση. Εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των εργατριών μελισσών για τη διατροφή της βασίλισσας και των προνυμφών τις τρεις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

Σε σύγκριση με τις εργάτριες μέλισσες, οι οποίες μετά το πέρας των πρώτων τριών ημερών από τη γέννησή τους τρέφονται με μείγμα νέκταρος και γύρης, οι προνύμφες που προορίζονται για βασίλισσες συνεχίζουν να τρέφονται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό. Ως εκ τούτου, αναπτύσσονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα, με συνολικά μεγαλύτερο μέγεθος και βάρος από αυτό των εργατριών και ένα πλήρως αναπτυγμένο γενετικό σύστημα που τους δίνει τη δυνατότητα να γεννούν χιλιάδες αβγά καθημερινά. Άλλη μία σημαντική διαφοροποίηση των βασιλισσών από τις εργάτριες, που οφείλεται αποκλειστικά στη διατροφή τους με βασιλικό πολτό, αποτελεί η παρατεταμένη διάρκεια ζωής τους, η οποία υπολογίζεται στα 4-5 χρόνια κατά μέσο όρο, και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 8, ενώ οι εργάτριες ζουν μόλις 1-4 μήνες.

Οι ευεργετικές ιδιότητές του δεν περιορίζονται μόνο στην ανάπτυξη, μορφολογία και διάρκεια ζωής των βασιλισσών. Τα οφέλη του βασιλικού πολτού στην υγεία του ανθρώπου είναι ήδη γνωστά από την αρχαιότητα. Αποτελούσε, επίσης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, βασικό συστατικό της αμβροσίας η οποία χάριζε αθανασία στους θεούς του Ολύμπου σε συνδυασμό με το νέκταρ, το οποίο εξασφάλιζαν από το μέλι.

Ο βασιλικός πολτός έχει αποτελέσει επανειλημμένως αντικείμενο μελετών για τη σύστασή του και την ευεργετική επίδρασή του. Η σύνθεσή του είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, ιδιαίτερα αυτές του συμπλέγματος Β, λιπαρά οξέα, ορμόνες και πεπτίδια που τον καθιστούν ένα ιδιαίτερα πολύτιμο σύμμαχο για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, ο βασιλικός πολτός διεγείρει την αντιμικροβιακή δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει το συνδετικό, μυϊκό και σκελετικό ιστό, ενεργεί ως τονωτικό του νευρικού συστήματος, βοηθάει στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών καθώς και στην αντιμετώπιση γεννητικών και ουροποιητικών διαταραχών. Επιπλέον, του αποδίδονται αντικαρκινικές ιδιότητες και θεωρείται ότι συμβάλλει στην αύξηση της ψυχικής διάθεσης, της ενέργειας, της όρεξης, καθώς και στην ενίσχυση της μνήμης. Συνιστάται τόσο σε περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας αλλά και σε υγιή άτομα, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασής τους, της αντοχής τους και της άμυνας του οργανισμού σε διάφορες «επιθέσεις».

Το χρώμα του βασιλικού πολτού έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτελεί ένδειξη καταλληλόλητας και φρεσκότητας. Ο φρέσκος βασιλικός πολτός έχει φωτεινό λευκό χρώμα, το οποίο μεταβάλλεται σε ανοιχτό κίτρινο και σκούρο γκρι σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με οξυγόνο ή εκτεθεί στο φως εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, ένζυμα και ορμόνες τα οποία είναι ευάλωτα σε αυτές τις συνθήκες. Για αυτόν το λόγο, φυλάσσεται σε γυάλινο σκουρόχρωμο και αδιαφανές φιαλίδιο που τον προστατεύει από τον αέρα και το φως. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η επαφή του βασιλικού πολτού με μεταλλικά εργαλεία γιατί τον αλλοιώνουν.

Έχουν παρατηρηθεί περιστατικά αλλεργιών στο βασιλικό πολτό, και σύμφωνα με μελέτες μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα που πάσχουν από άσθμα.

Bee Naturalles. Brochure (GR) (Bee_Naturalles._Brochure__GR_.pdf, 2,287 Kb) [Λήψη]

Bee Naturalles. Brochure (EN) (Bee_Naturalles._Brochure__EN_.pdf, 3,894 Kb) [Λήψη]