Γύρη 200γρ Ν.Περάμου (παραγωγή Μάιος 2020,EL 903/307,παραγωγός Χρήστος Θεοδωρίδης)

Γύρη 200γρ Ν.Περάμου (παραγωγή Μάιος 2020,EL 903/307,παραγωγός Χρήστος Θεοδωρίδης) ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35.00€
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις
6.49 χωρίς ΦΠΑ
( 7.33 με ΦΠΑ)
+

Παραγωγός

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό
  Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Αττική

Περιοχές αποστολής

ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ/ΚΡΥΟΝΕΡΙ (ΝΟΤΙΑ,ΚΕΝΤΡΟ,ΒΟΡΕΙΑ,ΔΥΤΙΚΑ)

Γύρη 200γρ Ν.Περάμου (παραγωγή Μάιος 2020,EL 903/307,παραγωγός Χρήστος Θεοδωρίδης)

Η γύρη είναι το μέσο, με το οποίο το αρσενικό γενετικό υλικό μεταφέρεται στα θηλυκά πολλαπλασιαστικά όργανα των φυτών, με σκοπό τη γονιμοποίηση.

Αποτελεί την ουσία, που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη διαφόρων φυτών και τη μεταφέρουν στις κυψέλες τους, όπου και την αποθηκεύουν.

Μεταφέρεται από άνθος σε άνθος είτε με τη βοήθεια του ανέμου (ανεμόφιλη) είτε των εντόμων (εντομόφιλη). Η διαδικασία αυτή ονομάζεται επικονίαση.

Η ανεμόφιλη γύρη δεν περιέχει αναγκαίους θρεπτικούς παράγοντας και είναι υπεύθυνη για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες.

Αντίθετα, η εντομόφιλη γύρη μεταφέρεται από τις μέλισσες, ζυμώνεται από αυτές με το νέκταρ, προκειμένου να γίνει εύπλαστη και να αποκτήσει τη μορφή σφαιριδίου, με την οποία αποθηκεύεται στην κυψέλη.

Η γύρη περιέχει έναν πλούτο θρεπτικών συστατικών και αποτελεί τη βασική πηγή τροφής των μελισσών, με την οποία θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, θα αναπτυχθούν οι αδένες τους και θα τραφούν οι γόνοι τους.

Οι εργάτριες μέλισσες αναζητούν τη γύρη σε χιλιάδες άνθη. Το χρώμα της γύρης ποικίλλει ανάλογα το φυτό. Το χαρακτηριστικό της Ελληνικής γύρης είναι η πολυχρωμία της.

Δεν βρέθηκαν κριτικές