ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Τι μου προσφέρει το Wikifarmer και γιατί να κάνω εγγραφή;

Το Wikifarmer προσφέρει στους Παραγωγούς πολλά σημαντικά οφέλη κατά την εγγραφή τους. Σήμερα, η πλατφόρμα μας έχει εκατοντάδες χιλιάδες μηνιαίες επισκέψεις από χρήστες στους οποίους οι πωλητές παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Αμέσως αφού ανεβάσετε το πρώτο σας προϊόν, η σελίδα σας στο Wikifarmer θα δημιουργηθεί και θα γίνει ορατή σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Επιπλέον, έχουμε χτίσει ολόκληρο το επιχειρηματικό μας μοντέλο ώστε να παρέχουμε ασφάλεια συναλλαγών και διασφάλιση ποιότητας, ολοκληρώνοντας με διαφάνεια και ασφάλεια κάθε εμπορική ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων. Το Wikifarmer παρέχει ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον πληρωμών, όπου μπορείτε να πουλάτε τα προϊόντα σας και να πληρώνεστε εύκολα και γρήγορα. Πουλώντας μέσω της Πλατφόρμας μας, αποφεύγετε την απάτη από κακόβουλους Αγοραστές, οι οποίοι μπορεί να ζητήσουν τα Προϊόντα πριν από την πληρωμή και να μην πληρώσουν ποτέ, ή που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν με διάφορους τρόπους.

Το Wikifarmer διασφαλίζει επίσης την εξοικονόμιση χρόνου για την εφοδιαστική και τις καλύτερες δυνατές τιμές για τη μεταφορά, ενώ παράλληλα σας βοηθά με τις εξαγωγές, σας δίνει την δυνατότητα πώλησης με όρους πίστωσης και χρηματοδότηση της διαφοράς, καθώς και την δυνατότητα να διαπραγματευτείτε την τιμή των προϊόντων σας στην πλατφόρμα

Ποιος αγοράζει τα προϊόντα μου; Σε ποιον εκδίδω τιμολόγιο;
Το Wikifarmer συνεργάζεται με ένα εκτενές δίκτυο χιλιάδων Αγοραστών. Οι βασικές κατηγορίες είναι μονάδες παραγωγής τροφίμων, αλυσίδες μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, αλυσίδες εστιατορίων και ξενοδοχείων, καφετέριες, υπηρεσίες catering, αρτοποιεία και μανάβικα που αναζητούν αγροτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Μετά την επιβεβαίωση της παραγγελίας, το Wikifarmer αγοράζει τα προϊόντα από εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εγγυηθούμε την πληρωμή σας και να δώσουμε όρους πίστωσης στον τελικό πελάτη. Πουλώντας απευθείας στο Wikifarmer, εξασφαλίζετε ότι τα προϊόντα σας βρίσκονται σε καλά χέρια και ότι είστε προστατευμένοι από ανέντιμες δραστηριότητες. Δεδομένου ότι έχετε περιγράψει με ακρίβεια το προϊόν σας και ότι έχετε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σας όσον αφορά την αποστολή, την ποιότητα και την ποσότητα όπως αυτές αναγράφονται στην σελίδα σας στο Wikifarmer, σας εγγυόμαστε ότι θα λάβετε τα χρήματα για την παραγγελία σας ή τουλάχιστον θα λάβετε πίσω το προϊόν σε άριστη κατάσταση.
Πως και πότε θα πληρωθώ;
Μόλις επιβεβαιώσουμε ότι η παράδοση των προϊόντων σας έγινε με επιτυχία (τα προϊόντα σας συμφωνούν από άποψη ποιότητας και ποσότητας με την σελίδα σας), το Wikifarmer θα μεταφέρει το πλήρες ποσό της παραγγελίας που τιμολογήσατε στον τραπεζικό λογαριασμό που έχετε δηλώσει στο προφίλ σας. Η μεταφορά μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 5 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με τη χώρα στην οποία εδρεύει η τράπεζά σας.
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, πως ξεκινάω;

Δημιουργήστε λογαριασμό εδώ και γίνετε πωλητής στο Wikifarmer. Αφού επαληθεύσουμε τον λογαριασμό σας και επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα σας, μπορείτε:

1) Να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας με τις επιθυμητές τιμές, τις περιοχές παράδοσης και άλλες σχετικές πληροφορίες.

2) Να δεχτείτε παραγγελίες και αιτήματα για χονδρική πώληση.

3) Να παραδώσετε οι ίδιοι απευθείας τα προϊόντα σας ή να κανονίσετε την αποστολή.

Είμαι ερασιτέχνης παραγωγός. Δηλαδή, καλλιεργώ ανεπίσημα χωρίς χαρτιά και έχω κάποια προϊόντα προς πώληση. Μπορείτε να αγοράσετε την καλλιέργειά μου και να τη μεταπωλήσετε;
Όχι, για να εγγραφείτε στο Wikifarmer και να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας, πρέπει να έχετε όλες τις σχετικές άδειες και να είστε σε θέση να εκδώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα (Τιμολόγιο, Δελτία Αποστολής κ.λπ.). Δεν μπορούμε να αγοράσουμε από κάποιον που δεν είναι εγγεγραμμένος ως νόμιμος παραγωγός ή έμπορος τροφίμων ή αγροτικών προϊόντων.
Τι είδους προϊόντα μπορώ να δημοσιεύσω στο Wikifarmer;
Αποδεχόμαστε και εγκρίνουμε τη δημοσίευση νωπών ή συσκευασμένων προϊόντων από νόμιμους παραγωγούς ή εμπόρους εγγεγραμμένους στη χώρα τους. Φυσικά, όλοι οι παραγωγοί πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, κάθε προμηθευτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ποιότητα και τη δημοσίευση των προϊόντων (περιγραφή κ.λπ.). Τα προϊόντα που δεν δεχόμαστε είναι σπόροι, λιπάσματα, καπνό και προϊόντα κάνναβης.
Υπάρχουν προϊόντα που δεν εγκρίνετε / δεν μπορώ να ανεβάσω;
Ναι, ενδέχεται να απορρίψουμε ή να απενεργοποιήσουμε εκ των υστέρων προϊόντα, σε περιπτώσεις που δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι προέρχονται από νόμιμους παραγωγούς ή εμπόρους που μπορούν να εκδώσουν όλα τα απαραίτητα νομικά και οικονομικά έγγραφα και ότι συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν δεχόμαστε επίσης σπόρους, λιπάσματα, καπνό και προϊόντα κάνναβης.
Έχω ήδη ένα e-shop και θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου. Μπορώ να δημιουργήσω ένα προφίλ στο Wikifarmer; Μπορείτε να με βοηθήσετε;
Φυσικά, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, καθώς η πλατφόρμα μας προσελκύει εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες. Το Wikifarmer δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα εναλλακτικό κανάλι εισοδήματος στους αγρότες και τους παραγωγούς. Το γεγονός ότι έχετε ήδη ένα e-shop δεν σημαίνει ότι είμαστε ανταγωνιστές. Μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ σας, να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας και να επωφεληθείτε από την επισκεψιμότητά μας. Ωστόσο, αναμένουμε ότι δεν θα εμπλακείτε σε καμία δραστηριότητα με χρήστες του Wikifarmer και δεν θα επιδιώξετε να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή εκτός του Wikifarmer Marketplace. Επιπλέον, οι τιμές που ορίζετε στο Wikifarmer πρέπει να είναι ίδιες με τις τιμές που έχετε στην ιστοσελίδα σας.
Δέχεστε μετρητά κατά την παράδοση;
Όχι. Δεχόμαστε μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συναλλαγών και την προστασία των πωλητών.
Ποιος είναι υπεύθυνος για τα μεταφορικά κόστη;
Το έντυπο παραγγελίας που θα λάβετε περιγράφει τις διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες πρέπει οι ίδιοι να βρείτε μια εταιρεία μεταφοράς, ή όπου το Wikifarmer είναι υπεύθυνο για την παραλαβή των προϊόντων σας από τις εγκαταστάσεις σας. Ωστόσο, το Wikifarmer βρίσκεται σε θέση να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τα έξοδα αυτά της μεταφοράς.
Υπάρχει κάποια γραπτή συμφωνία με εμένα και το Wikifarmer που να εγγυάται την πληρωμή μου;

Φυσικά. Πουλώντας μέσω της Πλατφόρμας μας, αποφεύγετε την απάτη από κακόβουλους Αγοραστές, οι οποίοι μπορεί να ζητούν τα προϊόντα πριν από την πληρωμή και να μην πληρώνουν ποτέ, ή που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Προμηθευτές με διάφορους τρόπους.

Δεδομένου ότι έχετε περιγράψει με ακρίβεια το προϊόν σας και ότι αυτό στάλθηκε ή παραδόθηκε εγκαίρως στην ποσότητα και ποιότητα που περιγράφεται στη σελίδα σας στο Wikifarmer, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα λάβετε τα χρήματα για την παραγγελία σας ή τουλάχιστον θα λάβετε το προϊόν πίσω σε άριστη κατάσταση.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Associated Press
quote

Πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες από 200 χώρες έχουν επισκεφθεί το Wikifarmer, ενώ 30.000 προϊόντα έχουν ανέβει από παραγωγούς και προμηθευτές.

Περισσότερα
FAO
quote

Η Wikipedia του αγροτικού τομέα

Περισσότερα
New Money
quote

Wikifarmer: Μία startup που συνδέει τους αγρότες με την αγορά αλλά και τη γνώση

Περισσότερα
Καθημερινή
quote

Wikifarmer: H startup που έχει στόχο να αλλάξει την αγορά αγροτικών προϊόντων

Περισσότερα