Βιολογική Φρέσκια Αρώνια – Νωπή – Χύμα

Ελληνική φρέσκια βιολογική Αρώνια δικιάς μας παραγωγής.
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται σε Επιχειρήσεις και Ιδιώτες
Βιολογικό προϊόν
30.00 χωρίς ΦΠΑ
( 33.90 με ΦΠΑ)
10kg - 3.00 / kg

Η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας είναι 10.

+
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  Γουμένισσα, Κιλκίς, Ελλάδα

Περιοχές αποστολής

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναφέρετε το προϊόν
Για την μέγιστη πρόσληψη των ωφελειών του καρπού της αρώνιας, ιδανικότερη είναι η κατανάλωση φρέσκου καρπού σε νωπή μορφή.

Οι καρποί της αρώνιας εντάσσονται στην οικογένεια των λειτουργικών τροφίμων, ή αλλιώς στις υπερ-τροφές (superfoods), δηλαδή είναι τρόφιμα με αυξημένες αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ουσίες που επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας ασθένειες.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των καρπών της αρώνιας είναι η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζωτικές πολυφαινόλες (πέντε φορές περισσότερο από τα σταφύλια). Στον νωπό καρπό η συνολική περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες είναι 1,752g ανά 100g φρούτων. Οι τανίνες είναι το κύριο στοιχείο που μας παρέχει από την ομάδα των πολυφαινολών, οι οποίες είναι ενώσεις με αντιοξειδωτικές, αντισυπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσια και σε ανθοκυανίνες, με περιεχόμενο 1,48g ανά 100g νωπού φρούτου

Τα 100g νωπού καρπού αρώνιας περιέχουν:
Βιταμίνη C: 15-30mg , ποσότητα ίση με το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης,
10-13,5% σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη)
1,3% μηλικό και κιτρικό οξύ,
0,6% τανίνες,
0,75% πηκτικές ουσίες,
2.000-3.000mg βιταμίνη P, ή αλλιώς βιοφλαβονοειδή, τα οποία, όταν προσλαμβάνονται σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C επιφέρουν στο μέγιστο τις ευεργετικές τους ιδιότητες, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην ενίσχυση της δομής των αγγείων και γενικότερα του καρδειαγγειακού συστήματος και στη ρύθμιση της χοληστερίνης (http://www.vitamins.gr/CFF8D3A9.el.aspx). Η βιταμίνη αυτή περιέχεται σε επίπεδα 5 φορές περισσότερο από τα σταφύλια και τα γκρέιπφρουτ και θεωρείται ότι βοηθά σημαντικά στην προστασία του οργανισμού από τη ραδιενέργεια. Γι΄αυτό και ο καρπός της αρώνιας χορηγείτο σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε εργάτες πυρηνικών εργοστασίων και στους αστροναύτες, πριν και μετά τις διαστημικές τους αποστολές.
2mg καροτίνη,
5-8mg ιώδιο,
1,2mg σίδηρο
0,5-0,8mg βιταμίνη Ε
0,5mg μαγγάνιο,
πολλές άλλες βιταμίνες, όπως A, B1,B2, B6, B9, φολικό οξύ, ιχνοστοιχεία, κάλιο, αμυγδαλίνη, κατεχίνες κ.α.

Δεν βρέθηκαν κριτικές

Άλλα Προϊόντα

30.00 χωρίς ΦΠΑ ( 33.90 με ΦΠΑ)
10kg - 3.00 / kg
Ελλάδα