Βιολογικά Μαύρα Ημίξερα Σύκα 150g - 10τμχ

Μαύρα Βιολογικά Ημίξερα Σύκα μεταποιημένα χωρίς καμία χημική διεργασία.
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται μόνο σε Επιχειρήσεις
Βιολογικό προϊόν
23.70 χωρίς ΦΠΑ
( 26.78 με ΦΠΑ)
1.5kg - 15.80 / kg

Η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας είναι 1.

Ποσοτικές εκπτώσεις:
Ποσότητα 20+
Τιμή 19.00
+
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  KIATO, Κορινθίας, Ελλάδα

Περιοχές αποστολής

Πανελλαδικά

Αναφέρετε το προϊόν
Το σύκο είναι ένα από τα πιο αγαπητά καλοκαιρινά φρούτα. Γνωρίζατε λοιπόν ότι η συκιά είναι ίσως το τρίτο ιερότερο δέντρο της ελληνικής γης μετά την ελιά και το αμπέλι. Θεωρείται ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην διατροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Κατά τον Ηρόδοτο, ο βασικός λόγος της εκστρατείας του Ξέρξη στην Ελλάδα ήταν να έχει πρόσβαση σε φρέσκα σύκα.

Το σύκο που κρατάτε στα χέρια σας είναι Κορινθιακής καταγωγής και βιοδυναμικής καλλιέργειας.Κατά πολλούς είναι μια «ακραία» βιολογική καλλιέργεια, απόλυτα φυσική με βάση τις δυναμικές αλληλεπιδράσεις του ευρύτερου περιβάλλοντος. Είναι μια διαδικασία οπού η Γη κατανοείται ως ζωντανός οργανισμός και διεγείρει τις δυνάμεις που επενεργούν στη φύση. Με άλλα λόγια η αντίληψη και η αντιμετώπιση της φύσης είναι ολιστική.Κάθε οργανισμός είναι μέρος ενός συνόλου, που αλληλοεξαρτάται και επηρεάζεται. Τα φυτά, στηρίζονται στη γη, στο νερό, στον αέρα (το φως) και τη θερμότητα, δυνάμεις που εκφράζονται στο φυτό. Αυτές είναι οι αρχές της βιοδυναμικης καλλιέργειας.

Τα συγκεκριμένα σύκα λοιπόν είναι αποξηραμένα χωρίς καμία χημική διεργασία. Διατηρούν μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας από τα συνηθισμένα της αγοράς και πιο ζωντανή την φυσική τους γεύση και άρωμα. Η διαφορά τους είναι ότι τα συναντάμε ολόκληρα συμπυκνώνοντας την τριπλάσια γεύση και αρώματος. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που συνήθως είναι κομμένα στη μέση και αποξηραμένα στο ήλιο.
Λόγω της απαλής τους φλούδας, των τραγανών σπόρων και της γευστικής σάρκας τους, τα σύκα έχουν πλούσια υφή και γεύση. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Β1 και Β2 και μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, κάλιο κ.ά. Παράλληλα, έχουν βοηθητικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους. Ο λόγος είναι ότι επιβραδύνουν την πέψη και καθυστερούν την αποβολή των τροφών από το στομάχι μας, διατηρώντας για περισσότερη ώρα το αίσθημα του κορεσμού. Αυτό αναπόφευκτα μας οδηγεί στο να μην πεινάμε σύντομα και να μην τσιμπολογάμε κάθε μισή ώρα ό,τι βρούμε στο ψυγείο.

Είναι πλούσια σε σάκχαρα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες , αυτός είναι και ο λόγος που ορειβάτες, πεζοπόροι, αλπινιστές κ.α. κουβαλάνε πάντα μαζί τους ξερά σύκα, καθώς η κατανάλωσή τους δίνει άμεσα ενέργεια στον ταλαιπωρημένο οργανισμό τους. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι εμποδίζουν την δυσκοιλιότητα. Λόγω της δράσης τους σαν ήπια καθαρτικά, τα σύκα μπορούν να δώσουν τη λύση σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και θέλουν να δοκιμάσουν μια φυσική μέθοδο βοήθειας. Η καθημερινή κατανάλωση τριών σύκων, βοηθάει στην ανακούφιση του προβλήματος. Αν αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε φρέσκα ή αποξηραμένα, οι ειδικοί τονίζουν ότι έχουν την ίδια επίδραση.

Δεν βρέθηκαν κριτικές