Αλεύρι από σκληρό δίκοκκο σιτάρι 1kg

Αλεύρι δίκοκκου σίτου, αλεσμένο σε νορόμυλο.
Είναι διαθέσιμο
Πωλείται σε Επιχειρήσεις και Ιδιώτες
3.30 χωρίς ΦΠΑ
( 3.73 με ΦΠΑ)
1kg - 3.30 / kg

Η ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας είναι 5.

+
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΙΜΗ ΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Παραγωγός / Προμηθευτής

Επικοινωνήστε με τον Προμηθευτή
  Παλαιοβράχα, Φθιώτιδας, Ελλάδα

Περιοχές αποστολής

Αττική, Φθιώτιδα χωρίς χρέωση, πανελλαδικά με τρόπο και έξοδα δικά σας

Αναφέρετε το προϊόν
Στην κοιλάδα του Σπερχειού, στο ημιορεινό χωριό Παλαιοβράχα της δυτικής Φθιώτιδας, καλλιεργούμε δίκοκκο σιτάρι με βιολογικό τρόπο (δεν είμαστε ακόμα πιστοποιημένοι), και αφού το αλέσουμε σε νερόμυλο για να κερδίσουμε όλα τα οργανοληπτικά οφέλη της ψυχρής άλεσης, το μετατρέπουμε σε πλιγούρι, χυλοπίτες, τραχανά, με γίδινο γάλα και χωριάτικα αυγά αλλά και νηστίσιμα, και άλλα είδη πάστας.
Το δίκοκκο σιτάρι, περιέχει λυσίνη, μαγνήσιο αλλά και φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του παχέως εντέρου και το καθιστούν κατάλληλο για διαβητικούς. Τα ιχνοστοιχεία του είναι ακόμα ο σίδηρος, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο.
Παράλληλα, έχει το ίδιο ποσοστό γλουτένης με τα υπόλοιπα σιτηρά αλλά με διαφορετική σύνθεση. Ωστόσο, μπορούν να το καταναλώσουν όσοι έχουν αλλεργία στη γλουτένη αλλά σε καμιά περίπτωση αυτοί που έχουν κοιλιοκάκη.
Σύμφωνα με τον Φώτη Γραβάνη, Ομότιμο Καθηγητή Φυτοπροστασίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας «τα προϊόντα αυτά είναι πιο υγιεινά από εκείνα που φτιάχνονται από κοινό αλεύρι ενώ αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις».
Ακόμα, το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι περιέχει βιταμίνη Α, θειαμίνη και βιταμίνες της ομάδας Β, [ριμποφλαβίνη, (Β2), νιασίνη(Β3), παντοθενικό οξύ(Β5), βιταμίνη (Β6)], φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, και βιταμίνης Κ. Συνεπώς, τροφές με το συγκεκριμένο σιτάρι βοηθούν στην όραση αλλά και την πρόληψη της ξηροδερμίας.
Θαυματουργές ιδιότητες που αναφέρονται όπως: μείωση της χοληστερίνης, πρόληψη καρκίνου, διαβήτη, προστασία από μετάσταση διάφορων μορφών καρκίνου, καλή λειτουργία του εγκεφάλου, δεν έχουν ακόμα καμία ιατρική τεκμηρίωση.

Δεν βρέθηκαν κριτικές